ژنراتور

  • در صنعت برق استفاده از دیزل ژنراتور ها با توجه به اهمیت برقدار بودن دائمی صنایع بزرگ و اخیراً در ساختمان روز به روز بیش از پیش احساس می شود و این موضوع باعث شده این محصول جایگاه ویژه ای در تمام پروژه ها داشته باشد.
  • با توجه به اهمیت محیط زیست و استفاده از منابع پاک تر و همچنین مشکلات تامین سوخت مورد نیاز ژنراتور ها، نسل جدیدی از ژنراتور روانه ی بازار شده است که به موتور ژنراتور های گاز سوز معروف شده اند به عبارتی ترکیبی است از یک موتور گازسوز و یکژنراتور که برای تولید برق استفاده می شود آلایندگی کمتر موتورهای گازسوز به نسبت نوع دیزلی، سهولت در امر نگهداری و خدمات، ایجاد آلودگی صوتی کمتر و کارکرد کم استهلاک تر این تجهیزات باعث روی آوردن بازار به سمت تامین این دستگاه ها شده است. همچنین قیمت پایین سوخت این دستگاه ها و استهلاک کمتر آنها باعث شده تا ژنراتورهای گازسوز دستگاه های به صرفه ای برای استفاده به صورت دائم کار باشند.
    در این نوع ژنراتور، ورودی موتور، گاز  CNG یا  LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور خروجی موتور را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و باعث ایجاد چرخش شفت موتور می شود که با اتصال آن به ژنراتور (آلترناتور) سبب تولید برق می شود. که عملا دغدغه ی تامین منابغ سوختی را برطرف نموده اند.
  • ژنراتور معمولا به وسیله ی استانداردهای بین المللی مشابه ای طراحی، ساخته و مورد آزمون قرار می گیرند که معتبرترین این استاندارد ها عبارتند از:
  • Bs5000
  • IEC34  
  • Bst999  
  •  
  • کمپانی هایی که شرکت مهام تجهیز سپند در این زمینه با آنها همکاری دارد شامل عبارتند از:
  • شرکت AKSA GENERATOR
  • ژنراتور Stamford و موتور Perkins
  • ژنراتور Mecallte و موتور Volvo
  •  

یو پی اس داینامیک

یو پی اس داینامیک، نوعی سیستم تامین برق بدون وقفه و تثبیت شده دائمی و بدون نیاز به باطری می باشد. این سیستمها جایگزین بسیار مناسبی بجای طرحهای ترکیبی برق اضطراری (یو پی اس های استاتیک به همراه ژنراتور) است که با کیفیت فوق العاده بالا برای مراکز مصرف کننده برق بزرگ و مدرن از قبیل دیتاسنترها، مراکز کنترل و مانیتورینگ، بانک ها و مراکز مالی بزرگ، فرودگاه ها و بیمارستان ها، صنایع حساس همچون سیمان، فولاد و آلومنیوم، مراکز فروشگاهی و نیروگاهی، استادیوم ها، مراکز تحقیقاتی و سایر صنایع Hightech با ضریب اطمینان بالا می باشد.

در این تجهیزات پرقدرت که استفاده از آنها از توان 400 kva به بالا با صرفه اقتصادی بسیار بالایی همراه هستند، از هیچگونه تجهیزات آسیب پذیر و حساس الکترونیکی از قبیل ترانزیستورها و IGBT ها،  SCR و خازن ها و Semiconductorها استفاده نشده و همچنین هیچ گونه باتری جهت تامین برق در مواقع قطع برق نیاز نیست. همین عامل باعث عملکرد بسیار پایدار این دستگاه ها و حذف هزینه های تعویض باتری در هر 3 سال, حذف هزینه تعویض خازن ها و … در هر 5 سال شده و هزینه های نگهداری و مالکیت و امنیت سیستم را به لحاظ عملکردی و خطراتی همچون آتش سوزی و … به صفر می رساند.

قابلیت کارکرد در محیط های صنعتی با دمای بالا و یا گرد و خاک زیاد, عدم نیاز به سیستم کولینگ, عدم نیاز به فضای زیاد جهت نصب و عدم نیاز به سرویس و نگهداری زیاد، از ویژگی های استثنایی این سیستم ها به نسبت UPSهای معمولی می باشد.

این یو پی اس ها در دو تکنولوژی به بازار عرضه می شوند :
– داینامیک یو پی اس کوپل مستقیم با موتور
 ROTA BLOC KPS- یا داینامیک یو پی اس های بدون نیاز به کوپل مستقیم

 

لازم به ذکر است که شرکت مهام تجهیز سپند با همکاری با شرکت Piller آلمان, در این زمینه, علاوه بر ارائه هر دو تکنولوژی فوق, به عنوان ارائه کننده داینامیک یو پی اس  (Diesel Rotary UPS = DRUPS) با کوپل مستقیم با موتور در ایران می باشد.